DHBT sınavına kimler neden girer?

TAKİP ET

DHBT sınavına ortaöğretim-önlisans ya da lisans mezunları diyanet işleri başkanlığının kadrolarında çalışmak maksadıyla girmektedir.

DHBT sınavına ortaöğretim-önlisans ya da lisans mezunları diyanet işleri başkanlığının kadrolarında çalışmak maksadıyla girmektedir. DHBT sınavı tıpkı KPSS genel kültür genel yetenek ve diğer alanlardaki alan bilgisi testi gibi bir testtir. DHBT sınavı ikiye bölümden meydana gelmektedir. DHBT birinci bölüm genel olarak bireylerin öğrenim durumlarına göre temel İslami bilgilerin ölçüyü bir sınavdır. DHBT ikinci bölüm sınavı ise alan bilgisinin daha derin konularının Bu anlamda katsayısı da diğerlerine göre daha yüksek olan bir test ifade eder. Toplamda 40 sorudan oluşan bu iki test için ÖSYM 60 dakikalık bir süre tanımaktadır. DHBT sınavına girmek isteyen bireylerin muhakkak KPSS genel kültür ve genel yetenek sınavlarına girmiş olmaları ve bu anlamda puanlarının hesaplana bileceği düzeyde olmaları gerekir.

DHBT sınavında başarı elde etmek için nereden başlamak gerekir?

Bireyler DHBT sınavında başarı elde edebilmek için öncelikle sınavla ilgili hedeflerini doğru bir biçimde belirlemelidir. Çünkü hedef belirlemek kişilerin hedefe daha hızlı ulaşmaları için aksiyon almalarını noktasında onları motive etmektedir. Bu anlamda DHBT sınavına giriş neticesinde bireyler elde edecekleri faydaları hedeflerini hayallerini gözden geçirerek bu anlamda sınavda başarı kazanmak için stratejik bir plan ortaya koymalıdırlar. Sınavda genel anlamda yanlış yapılan 3 soru 1 adet doğruyu götürecektir. DHBT sınavında başarılı olabilmenin bir diğer adımı ise rutin periyodik tekrarları yapmaktır. Çünkü daha çok sözel ağırlıklı gerçekleştirecek bir sınav olduğundan ötürü bireylerin geçmişte hatırladıkları bilgilerini daha sonra unutmalarına mani olmak için tekrar etmeleri şarttır. DHBT sınavında sorular tıpkı genel kültür genel yetenek testleri de olduğu gibi çoktan seçmeli Bir şekilde gelir.

Sosyal medyadan uzak durun

DHBT sınavında başarılı olmak için öğrencilerin yapması gereken en önemli şey de sosyal medya platformlarından akıllı telefon ve tabletlerden uzak durmaktır. Ne yazık ki sosyal medya bireylerin dikkatlerini dağıtabilecek ve onları ders çalışmaktan uzaklaştırıp zaman kaybına sürükleye bilecek birçok faktöre sahiptir. Bu nedenle DHBT sınavında başarılı olmak isteyen bireylerin öncelikle başarılarını engelleyecek ve onları meşgul edecek birçok şeyi uzakta tutmaları faydalarına olur. Öte yandan yine derse hazırlıklı gitmek ve uygun çalışma ortamını oluşturmak başarıyı gerçekleştiren ve yaklaştıran en önemli faktörlerden biridir.

DHBT Okulu'da öğrencilere bu noktada destek sağlar

DHBT Okulu dhbt soruları hap bilgiler ders notları sınavla ilgili duyuru ve ilanlar paylaşan bu anlamda öğrencilere rehberlik eden son derece mühim bir platformdur. Ülkemizde DHBT sınavına girecek olan ya da giren binlerce öğrenci bu platformu takip ederek bilgi alışverişinde bulunmaktadır. Burada öğrencilerin işine yarayacak sınava dair bilgiler ve ders notlarını yanı sıra diyanet işleri başkanlığının alım ilanları kontenjanlar ve daha birçok ayrıntıyı bulabilmek mümkündür.
Kaynak: https://www.dhbtokulu.com/2022-kpss-dhbt-sinav-suresi-soru-sayisi-nedir-h606.html