Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında partisinin grup toplantısındaki açıklamaları nedeniyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında kullandığı ifadelere yer verildi.

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı FETÖ'nün siyasi ayağı olarak itham ettiğinin belirtildiği dilekçede, "Davalı, eleştiri ile hakaret arasındaki farkı idrak edemediği gibi, sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiştir. Davalının konuşmasında ileri sürdüğü hususların tamamı gerçek dışıdır. Bu iddialarla ilgili olarak daha önce çeşitli vesilelerle açıklama yapılmış, iddiaların haksız ve mesnetsiz olduğu vasat zekaya sahip bir kişinin anlayabileceği şekilde izah edilmiştir. Ancak aynı iddiaların tekrarlanmasından anlaşılacağı gibi davalı, gerçeklerle yüzleşmek yerine inandığı yalanların konforunda yaşamayı sürdürmeyi tercih etmektedir" denildi.