Çocuklarda Psikolojik Gelişim

TAKİP ET

Gelişim bir bütün olarak duygusal, psiko-motor, ve bilişsel olarak farklı şekillerde ilerler. Bir çocuk daha çabuk gelişim gösterebilirken başka bir çocuk geç gelişim gösterebilir.

Gelişim bir bütün olarak duygusal, psiko-motor, ve bilişsel olarak farklı şekillerde ilerler. Bir çocuk daha çabuk gelişim gösterebilirken başka bir çocuk geç gelişim gösterebilir. Bireysel farklılıkların yarattığı bu tarz durumların normal olduğunu söylenebilir. Ama çocukla ilgili herhangi bir gelişim veya davranışlarında herhangi bir farklılık gözlemlendiğinde hemen çocuklarla çalışma konusunda uzmanlık kazanmış psikologlara başvurmak yapacağımız ilk işlerden biri olmalıdır. Samsun çocuk psikoloğu çocuklarla çalışma konusunda ki uzmanlığıyla yardım alabileceğiniz gerekli terâpotik koşulları sağlayan, güvenilir bir uzmandır.  Samsun psikolog çocuklarda oyun terapisi, çocuk ve ergen danışmanlığı gibi birçok alanda hizmet vermektedir. Bulunduğu bölge düşünüldüğünde Atakum Psikolog ihtiyacı için elverişli bir konumdadır. Samsun terapi sunduğu birçok hizmetle bulunduğu bölgede birçok kesime başarıyla adından söz ettirmeyi başarmıştır.

Çocuklarda Zekâ Gelişimi

Zekânın tanımı konusunda net bir tanıma varılmasa da bireyin öğrenme düzeyini etkileyen, yaptığı işlemlerde birçok konuda payı olan bir yapı olduğu söylenebilir. Zekâ konusunda birçok kuramlar ortaya atılmakla birlikte çoğu kabul görmüş olmasına rağmen ortak benimsenen tek bir kurama da indirgenememiştir. Zekâ gelişiminin çocuğun okul hayatı, iş hayatı, arkadaşlık durumları gibi birçok şeyi etkileyeceği de düşünülmektedir. Mental Retardasyon gibi birçok zekâ probleminin de literatürde var olduğu bilinmektedir. Zekâ gelişiminin takip konusunda yapılabilecek birçok test olmakla birlikte ülkemizde yeni kullanılmaya başlanmış olan WSIC-4 testi bu anlamda geniş bilgiler sunmaktadır. Samsun terapi bu testi en güvenilir koşullarda uygulayarak geri bildirimlerini yapacağı müdahalelerle birlikte göstermektedir.