Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Duyurulmuştur

TAKİP ET

ÇED Raporu ÇED Yönetmeliği doğrultusunda İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenerek nihai kabul edilmiştir.

Mersin İli, Gülnar ( Gülpınar), Mut, Silifke İlçeleri, Konya İli, Ereğli İlçesi, Karaman İli, Merkez ve Ayrancı İlçeleri, Kocayatan, Muzçukuru, Kabakcıkuyusu, Dutkuyusu, Devini, Kızılkaya, Kocaboğaz, İnlikoyak, Kervanini, Harmanlık, Gölkayak, Yükseksırt, Akçaağılı ve Nevruzağılı Mevkiileri'nde TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan "380 kV Akkuyu NGS - Selvili Elektrik Enerjisi İletim Hattı" projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu ÇED Yönetmeliği doğrultusunda İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenerek nihai kabul edilmiştir.

ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesinde belirtilen "Komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED Raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere, Bakanlık ve/veya Valilik tarafından askıda ilan ve internet aracılığı ile on (10) takvim günü görüşe açılır. Bakanlıkça proje ile ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de değerlendirilir. Bakanlık halktan gelen görüşler doğrultusunda,rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da Komisyonun yeniden toplanmasını isteyebilir."

mersin İli gülnar ( gülpınar) mut silifke İlçeleri konya İli ereğli İlçesi karaman İli merkez ve ayrancı İlçeleri kocayatan muzçukuru kabakcıkuyusu dutkuyusu devini kızılkaya kocaboğaz İnlikoyak kervanini harmanlık gölkayak yükseksırt akçaağılı ve nevruza