Burun Eti Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

TAKİP ET

Burun Eti Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir? Diğer adı konka olan burun eti; vücut adına hayati öneme sahiptir. Her şeyden önce, burun aracılığıyla gerçekleştirilen solunum sırasında alınan havanın ısıtılarak nemlendirilmesi işlevine sahiptir. Bu özelliğinden de anlaşılacağı üzere solunum fonksiyonunun düzenlenmesine doğrudan etki eder.

Burun Eti Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Diğer adı konka olan burun eti; vücut adına hayati öneme sahiptir. Her şeyden önce, burun aracılığıyla gerçekleştirilen solunum sırasında alınan havanın ısıtılarak nemlendirilmesi işlevine sahiptir. Bu özelliğinden de anlaşılacağı üzere solunum fonksiyonunun düzenlenmesine doğrudan etki eder.

Burun eti; işlevini her insanda sağlıklı bir şekilde yerine getiremeyebilir. Bilhassa ergenlik ve sonrasındaki dönemde birtakım burun eti sorunlarına rastlanır. Burun eti; kemik ve yumuşak doku olmak üzere ikiye ayrılır. Söz konusu iki bölgedeki büyümenin yanı sıra birtakım yapısal bozukluklara da rastlanır. Bilhassa alt konka rahatsızlıkları ile karşılaşan insanların sayısı daha fazladır.

Burun Eti Hastalıkları Nelerdir?

Çeşitli faktörlerden dolayı alerjisi olan kişilerin burun dokularında enflamasyona rastlanır. Bu yüzden, söz konusu dokularda kanlanma, ödem ve hücre artışı meydana gelebilir. Bu durum; burun etinin yumuşak dokusunda büyümeye sebebiyet verir. Bunun yanı sıra, septum deviasyonu gibi ciddi bir sorun ile karşılaşan kişilerin burun eti; solunumun etkinliğini korumak adına büyür.

Burun eti hastalıklarından muzdarip olanlar arasında hamile kadınlar da yer alır. Gebelik döneminde çok ciddi hormon değişimlerine rastlanır. Söz konusu hormon değişimleri yüzünden burun etinde kanlanma ve ödem artışına rastlanır. Bu durum; büyümenin başka bir sebebi olarak kendisini gösterir.

Burun eti hastalıkları; tahmin edebileceğiniz üzere birtakım şikayetlere sebep olur. Her şeyden önce, bu sorundan muzdarip olan kişilerde burun tıkanıklığı şikayetine rastlanır. Buna ek olarak, orta konka ile ilgili olarak yaşanan rahatsızlıklar yüzünden kendisini sürekli olarak tekrarlayan sinüzit vakaları meydana gelir.

Burun Eti Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun eti ameliyatı; son yıllarda daha çok kişi tarafından tercih edilir hale gelmiştir. Bilhassa bir türlü geçmek bilmeyen sinüzit ve burun tıkanıklığı sorunundan kurtulmak isteyenler için etkili bir çözüm olduğunu söylemek gerekir. Burun eti ameliyatı; deneyimli bir doktor tarafından gerçekleştirilmelidir Operasyon; hastanın durumuna ve doktorun tercihine göre lokal veya genel anestezi altında yapılır. Burun etini aldırma ameliyatı çok fazla tercih edilir. Bu seçenek; tahmin edebileceğiniz üzere burun etinin tamamen çıkartılmasıdır. Fakat, solunan havanın nemlendirilmesi ve filtrelendirilmesi hususlarında birtakım sorunlar yaşanmasına sebebiyet vermesinden dolayı çok fazla tercih edilmez.

Burun eti ameliyatı sırasında kemikte herhangi bir sorun olup olmadığına bakılır. Bir sorun olmadığı takdirde burun eti küçültme operasyonuna başvurulur. Bu işlemi bilhassa lazerli burun eti ameliyatı olarak tarif etmek mümkündür. Tek seansta kesin çözüm alınan bir operasyon olmasından dolayı son derece değerlidir. Ayrıca, burun eti küçültme ameliyatı; konka yüzeyinin yapısını büyük oranda korur.

Burun eti ameliyatı sonrasında hastanın ortalama sekiz saat boyunca dinlenmesi gerekir. Hasta; bir süre sonra ayağa kaldırılır. 72 saat sonra taburcu edilen hastanın hareketlerinde ciddi bir kısıtlanma olmaz.