Beyin kanaması geçiren profesör hayatını kaybetti

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) görev yapan Prof. Dr. Özgür İşleyici, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Aslen Karaman Ambar Köyünden olup YYÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür İşleyici, geçirdiği beyin kanaması sonucu yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Prof. Dr. İşleyici'nin vefatı kentte büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Van YYÜ'den yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür İşleyici Hocamız, geçirdiği beyin kanaması sonucu Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Değerli öğretim üyemize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü ve Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Lokman Aslan da sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak, "Hep bir ümit bekledim. Hastalandığını bile yazamadım. Beyin kanamasından kurtulamadı kıymetli meslektaşım. 24 yıllık Van hizmeti bitti. Sözün sonu, O'ndan geldik O'na döneceğiz. Kader bu, ne yapalım? Elimizden bir şey gelmiyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi, Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odasında emeği olan oda üyemiz Prof. Dr. Özgür İşleyici Hocamız vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Tüm veteriner ailesinin başı sağ olsun. Geride kalanlara Allah sabır versin" dedi.

Özgür İşleyici Kimdir?
1971 yılında Konya-Ereğli'de doğdu. İlköğrenimini Karaman İli Ayrancı İlçesi’ne bağlı Ambar Köyü İlkokulu'nda bitirdi. Orta ve lise öğrenimini Konya Ereğli İvriz Öğretmen Lisesi'nde tamamladı.

1988 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden 1993 yılında "Veteriner Hekim" ünvanı alarak mezun oldu. Aynı yıl girdiği Araştırma Görevliliği sınavını kazanarak 03.12.1993 tarihinden itibaren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

1994 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda başladığı Doktora öğrenimini 13.07.1999 tarihinde tamamlayarak “Gıda Mühendisliği Doktoru” ünvanını aldı. 25.11.2004 tarihinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı'na Yardımcı Doçent Doktor olarak atandı.

Üniversitelerarası Kurul tarafından yapılan yayın değerlendirmesi ve sözlü sınavda başarılı olarak 22.02.2013 tarihinde Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi alanında “Üniversite Doçenti” ünvanını aldı. 17.07.2013 tarihinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalına Öğretim Üyesi (Doç. Dr.) olarak ataması yapıldı. 01.10.2019 tarihinde Aynı anabilim dalına Profesör olarak atamasın yapıldı. Halen Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi (Prof. Dr.) olarak görev yapmakta, lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermektedir.

Bilgisayar operatörlüğü ve HPLC (High Performance Liquid Chromotography) konularında sertifikaları olan, iki tanesi tamamlanmış ve iki tanesi de halen devam etmekte olan 4 Yüksek Lisans Tez Yöneticiliği bulunan ve İngilizce ve Almanca dillerini orta düzeyde bilen öğretim üyesi, S.A.S. ve S.P.S.S. istatistik programlarını kullanabilmektedir. Evli olup beş çocuk babasıdır.