Banka şubesinde hangi işlemler yapılabilir

TAKİP ET

Banka şubeleri günlük finansal akışın seri halde yürümesi için farklı birimleriyle hizmet vermektedirler. Banka şubeleri kendi içinde farklı birimler oluşturarak günlük yapılması gereken finansal işlemleri rahatlıkla ve planlı biçimde yapmaktadırlar.

Banka şubeleri günlük finansal akışın seri halde yürümesi için farklı birimleriyle hizmet vermektedirler. Banka şubeleri kendi içinde farklı birimler oluşturarak günlük yapılması gereken finansal işlemleri rahatlıkla ve planlı biçimde yapmaktadırlar. Banka şubesine gidildiğinde birtakım bölümlere ayrılmış birimler görürüz. İşte bu birimler şöyledir:

Gişe

Bireysel müşteri temsilcisi

Kurumsal müşteri temsilcisi

Portföy yönetimi

İnsan kaynakları

OperasyonBilindiği üzere bankacılık işlemlerinde en yoğun kullanılan birim gişe işlemleri olmaktadır. Banka şubelerinden yapılan ve yapılmayan işlemler gibi konular sürekli araştırılmaktadır. Her ne kadar gelişen teknolojiyle birlikte internet bankacılığı sayesinde birtakım işlemler yapılsa da kimi insanlar bu işlemleri yapamayarak banka şubelerini kullanmaktadırlar. Banka şubesini kullanarak birtakım işlemler yapmak istiyorsanız bu durumda da bankanın mesai saatlerinde işlerinizi yapabilmeniz gerekir. Fakat internet bankacılığı uygulaması edindiğinizde dilediğiniz saatlerde para transferi, para yatırma veya faturalarınızı düzenli ödeyebilirsiniz. 
Banka Şubelerinden Yapılabilen İşlemler Nelerdir?

1- Para Transferleri: Banka şubelerinden yapılan ve yapılmayan işlemler hangileridir? Denildiğinde ilk akla gelen şubeden gerçekleştirilen işlemler arasında para transferleri gelmektedir. Bu işlem genellikle banka şubelerinden yapılabilmektedir. Aslında internet bankacılığından da rahatlıkla yapılabilse de bu sistem daha çok gençler tarafından kullanılmaktadır. Gişe işlemlerinden rahatlıkla bu işlemi yapabilirsiniz. Hangi hesaba para göndereceğiniz, hangi bankanın şubesine işlem yapacağınız önemlidir. EFT veya Havale işlemlerinizi şubelerin yoğunluğuyla alakalı olarak en kısa zamanda yapabilirsiniz. 

2- Ödeme İşlemleri: Banka şubelerinden tüm faturalarınızı rahatlıkla ödeyebilirsiniz. Farklı yerlerde ödeme yaparak hem zorlanmamış hem de var olan kalabalığın içerisine girmemiş olursunuz. Bankanın gişe işlemlerinden kolaylıkla faturalarınızı öder veya internet bankacılığı üzerinden de otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Kredi kartı ödemelerinizi veya doğalgaz faturalarınızı da rahatlıkla gişe işlemlerinden yapabilirsiniz. 
3 -Para Yatırma Ve Çekme İşlemleri: Bankacılık hizmetlerinden biri olan para yatırma veya çekme işlemleri de gişe işlemlerinden yapılabilir. Bu işlemleri rahatlıkla ve zahmet çekmeden ATM lerden de yapabilirsiniz. Fakat ATM sisteminde günlük para çekimi sınırlandırılmıştır. Güvenlik önlemi olarak alınan bu karar doğrultusunda Her banka para çekimi için farklı limitler belirlemiştir. Bundan dolayı para çekme işlemleri için bankanıza danışmalısınız.
4 -Mevduat Ve Yatırım İşlemleri: Bankalarda birikimlerinizi rahatlıkla değerlendirmeniz için bankanızın gişe işlemlerinden faydalanabilirsiniz. Gişe işlemlerini kullanarak vadeli mevduat hesabı açtırıp sağlam bir yatırım oluşturabilir ve faiz getirisi elde edebilirsiniz. Bu hesabı açtırabilmeniz için elbette hesabınızın mevduat açtırmaya müsait olması yeterli olacaktır. Gişe işlemlerinden döviz, tahvil, Repo gibi işlemleri yaptırabilirsiniz. Bu yatırım araçlarının anlık takip edilebilmesi için internet bankacılığından yararlanabilir ve zahmetsiz bir takip hizmeti alabilirsiniz. 
Banka Şubelerinden Yapılamayan İşlemler Nelerdir?
Banka şubelerine giderek kredi talebinde bulunabilirsiniz. Burada bireysel müşteri temsilcisinden yardım alarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. Şahsi olarak kredi için imzalar atılacağından şubeden başvuru yapılması daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca kredi kartının limit işlemleri, ekstre işlemleri, kredi kartıyla ilgili tüm detaylı işlemler şubelerin yoğunluğundan dolayı internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Banka şubelerinden yapılan ve yapılmayan işlemlerçoğu kez ATM üzerinden yapılabilir. 

Detaylar: https://www.bankalar.org/bilgi-merkezi/ 

https://www.bankalar.org/karaman-banka-subeleri/