Banka Mülakatlarında Beden Dilinin Önemi

TAKİP ET

Bankacılık mülakatlarında karşı tarafa kendimizi doğru ifade etmek ve işi almak için Banka Mülakat Soruları cevap vermek başlı başına sıkıntılı bir durum olarak görülebilir.

Bankacılık mülakatlarında karşı tarafa kendimizi doğru ifade etmek ve işi almak için Banka Mülakat Soruları cevap vermek başlı başına sıkıntılı bir durum olarak görülebilir. Peki, banka mülakatlarında olumlu bir süreç için doğru şekilde beden dilimizi nasıl kullanabiliriz?
Beden Dilini Doğru Kullanmak

Gerginliğinizi GöstermeyinMülakatlarda çoğu kişi otururken karşı tarafa gergin olduğu hissettirir ve bu yüzden olumsuz bir görüşmeye neden olurlar. Mülakat sürecinin zorlu bir süreç olduğu doğru fakat bu süreçte elimizden geldiğince gergin olduğunuzu gizlemek işi almanız bakımından oldukça önemlidir.

Mutlaka GülümseyinMülakatlarda karşı tarafı en çok etkileyen hareketlerden biri de kişinin pozitif bir enerjiye sahip olmasıdır. Görüşme esnasında pozitif ve hevesli görünmek mülakatın başarılı geçmesi açısından çok önemlidir. Daima gülümseyin fakat bu gülümse zoraki ve yapmacık bir gülümseme olmasın. 

Göz Temasında BulununKarşılıklı yapılan mülakatlarda göz teması oldukça önemlidir. Göz temasının olduğu bir konuşma büyük olasılıkla etkileyici ve ikna edici olacaktır. Bunun aksine göz temasında bulunmamak genel anlamda karşı tarafta saygı duymadığınızı, görüşlerine katılmadığını ya da korktuğunu gösteren bir his bırakabilir. Buna ek olarak gözlerinizi dikip bakmak da yapılacak son şey olmalı. Bunun anlamı ise karşı tarafa meydan okuma ya da kibir duymak olarak hissedilebilir. Karşı tarafı dinlerken direkt olarak gözlerine bakmak istemezseniz iki kaşının ortasına bakmak yeterli olacaktır.