Bakanı Ziya Selçuk açıkladı, Sınıfta Kalma Geri Geliyor mu ?

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı, Sınıfta Kalma Geri Geliyor mu ?

Karaman'a Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Karaman'da, Vali Fahri Meral'i ziyaret ederek Valilik Şeref Defterini imzaladı. Bakan Selçuk, Karaman'ın eğitim seviyesini yükseltme gayretinde olduklarını söyledi.

SINIFTA KALMAK GERİ GELİYOR MU ?

Karaman'a Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans salonunda eğitimcileri yaptığı açıklamada '' Adeletli olunmasına atıfta bulunan Selçuk , adeletli olunması gerektiği konusunda eğitimcilere konuşma yapan, adeletin olmadığı hiç bir yerde düzenin sağlanamayacağını söylerek,  sınıfta kalmanın geri geleceğini , çalışanın geçeceğini ifade etti., gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Karaman'da sınıfta kalmanın geri geleceğini söylediği iddia edildi...

Soru çözen değil sorun çözen bir nesil yetiştirtirmeliyiz diyen Bakan Selçuk, 

Bütün derslerden 50 ortalama şartı geliyor... Sınıfta kalmak geri dönüyor Mevcut sistemde sınıf geçmek için tüm derslerden 50 ortalamayı tutturmak yeterliyken MEB'in yeni bir model hazırladığını söyleyen Bakan Selçuk:"Buna göre öğrencinin her dersten ayrı ayrı ortalama 50 puan alması gerekecek. Bu puanı alamayan ikmale kalacak. İkmalden de geçemeyen sınıf tekrarı yapacak." dedi

Ayrıntılar geliyor....

"Ankara'da Karaman'la ilgili her türlü ihtiyaçlar, plan ve projeler konusunda milletvekillerimizle görüşüp, konuşuyoruz. Bugün de bunu daha yakından, çalışma gruplarıyla birlikte ele alma fırsatımız olacak. Çalışmanın Karaman için yararlı olacağı kanaatindeyim" dedi.
Bir dizi programa katılmak üzere Karaman’a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün de konuğu oldu.

Bakan Selçuk’a üniversite ziyaretlerinde Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve il protokolü eşlik etti.

Üniversitede ilk olarak, yapımı tamamlanan Karamanoğlu Mehmet Bey anıtının açılışını yapan Bakan Selçuk, anıt ve anıt üzerinde yer alan kaideler hakkında eser sahibi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz’dan bilgi aldı.

Bakan Selçuk programına Rektörlük ziyareti ile devam etti. Rektör Akgül’ü makamında ziyaret eden Bakan Selçuk üniversite ve eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili Rektör Akgül’den bilgi alarak kendisiyle bir süre sohbet etti. Hediye takdimlerinin ardından Bakan Selçuk, programı kapsamında üniversite yerleşkesindeki 15 Temmuz Konferans Salonuna geçmek üzere Rektörlükten ayrıldı.