Avasküler Nekroz Tedavisi

TAKİP ET

Yaklaşık 200 yıl kadar tanısı konan bir hastalık olan avasküler nekroz özellikle fermur adındaki üst bacak kemiğinin baş kısmında görülen bir rahatsızlıktır.

Yaklaşık 200 yıl kadar tanısı konan bir hastalık olan avasküler nekroz özellikle femur adındaki üst bacak kemiğinin baş kısmında görülen bir rahatsızlıktır. Sinsi bir şekilde de ilerler. Femur kemiğinde oluşan deformasyonların teknolojik olarak tespit edilmesi sonucu bu tanı konmaya başlanmıştır. Kasık bölgesinde hafif sızılar ile başlayan, ardından daha şiddetli olan ağrılara, ileri derecede yürüme bozukluklarına kadar yol açabilir. Ancak avasküler nekroz kök hücre tedavisi ile hastalığın tedavisi mümkündür.

Avasküler Nekroz'da kullanılan Tedavi Türleri

Avasküler nekroz hastalığının çeşitli tedavi türleri yer alır. Hastalığın ilk evrelerinde tespit edildiğinde belirli başlı ilaçlara başvurulur. Daha ileri aşamalarda ise protez uygulamalarını içeren cerrahi operasyonlar içerir. Ozon Terapisi ile beraber de avasküler nekroz kök hücre tedavisi için destek amaçlıdır. Diğer bir aşama da fizik tedavisidir. Tedavi olanakları konusunda ayrıntılı bilgi için Ortocell internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Avasküler Nekroz Kök Hücre Tedavisi

Avasküler nekroz kök hücre tedavisi en son çıkan ve yeni bir tedavi yöntemidir. Birkaç yıllık geçmişi olan bu tedavi sayesinde de bölgedeki kan akışı hızlanır. Kendi leğen kemiğinden kök hücreler alınarak enjekte edilir. Bu sayede hızlı bir tedavi sürecine hasta girer. Ortocell internet sitesini ziyaret ederek Avasküler Nekroz hastalığında kullanılan kök hücre tedavi yöntemleri hakkında geniş ve ayrıntılı olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kaynak: https://www.ortocell.net/bilimsel-yayinlar/kok-hucre-tedavisinin-diz-ve-kalca-eklemi-tedavisinde-kullanimi-7