Aspirin Kullanım Alanları

TAKİP ET

Hafif ve orta şiddetli ağrıların bulunduğu durumlarda kullanılan; ağrı kesici, ateş düşürücü, antienflamatuar (yangın giderici) özelliğe sahiptir.

Hafif ve orta şiddetli ağrıların bulunduğu durumlarda kullanılan; ağrı kesici, ateş düşürücü, antienflamatuar (yangın giderici) özelliğe sahiptir. Aspirin ne işe yarar gibi sorulara cevap alabilmek için en doğrusu doktorumuz ile görüşmektir. Ya da alacağınız eczacı siteyi iyice incelemeli bilgi sahibi olduktan sonra ilacı alıp kullanmaya başlamalısınız.

Aspirin Nerelerde Kullanılır? (Endikasyonları)    

İltihabi durumlarda ör: akut ve kronik romatizma hastalıkların tedavisinde

Vücudun belirli yerlerinde ağrı bulunan durumlarda ör: baş, diş, bel ağrıları

Migren hastalarının şiddetli ağrı ataklarında kullanılabilir.

Soğuk algınlığı ve grip gibi (ağrı ve ateş için) durumlarda doktor önerisi ile kullanılabilir.  Daha detaylı bilgi edinmek için Online Eczacı adresini ziyaret edebilirsiniz. Aspirinin kullanım alanları dışında aspirin ilacı ile ilgili uyarıları da dikkate almanız gerekmektedir. İlacın nasıl kullanılacağı, kaç doz alınacağı yan etkileri ve kimlerin kullanamayacağı konusunda detaylı bilgi almadan ilacı kullanmamalısınız. Aspirin kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Diğer ilaçlarla etkileşimi göze alınarak birlikte kullanıma dikkat edilmelidir.

Nazal polip veya nazal alerjisi olanlarda,

Gastrointestinal şikâyetleri (sindirim sistemi organları bozuklukları)

Karaciğer harabiyeti,

Böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda,

Cerrahi müdahale geçirecek olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır.

Gebelikte ve emzirme döneminde hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.Aspirin ne işe yarar gibi sorularla ve uyarılar kısmıyla alakalı aklınıza takılan soru olursa daha detaylı bilgi almak için Online Eczacı sitesinden ulaşabilirsiniz.
Unutmayın ki, çok yararlı görülen her ilaç herkese uygun değildir. Her ilacın hitap ettiği kitle aynı olmayabilir. Size iyi geldiğinizi düşündüğünüz, birilerinin tavsiye ettiği herhangi bir ilacı doktor önermeden kullanmayınız. Aspirin ne işe yarar, kullanım alanları nelerdir, kimler kullanabilir vb. Sorularınız hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen Online Eczacı adlı sitemizi ziyaret edin.
Asprin Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin: https://onlineczaci.com/aspirin-ii/