Ankara'da Eski Yıkık Yollar Tarihe Karışıyor

TAKİP ET

Asfalt petrol rafinasyonundan üretilen bir çeşit petrol yan ürünüdür. Bu yan ürün dayanımlı, akmaz kıvamdan daha katı forma kadar pek çok farklı sertlikte bulunabilir.

Asfalt petrol rafinasyonundan üretilen bir çeşit petrol yan ürünüdür. Bu yan ürün dayanımlı, akmaz kıvamdan daha katı forma kadar pek çok farklı sertlikte bulunabilir. Siyah, gri ve kahve tonları da bulunmaktadır. Asfalt aslında petrol kökenli organik bir maddedir. Günümüzden birden fazla kullanım alanı olsa da en çok bilinen kullanımının yol çalışmaları olduğu söylenebilir.
Asfalt hizmeti büyük şehirlerde sıklıkla kullanım gerektiren alanlardan biri olarak kabul edilebilir. Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde bu maddenin kullanımı daha da çok artmaktadır. Ankara asfalt ihtiyacı oldukça fazla olduğundan pek çok firma Ankara’da çalışmalarını sürdürmektedir. Ankara asfalt firmaları çeşitlilik açısından çok fazla olmasının bir getirisi olarak kalite anlamında da farklılıklar bulunabilmektedir. Bu nedenle kaliteli uygulamalar için oldukça dikkatli tercihler yapılmalıdır. Daha çok profesyonel kişiler ile çalışan firmalar ile çalışmak daha kaliteli işçilik sağlamaktadır.

Asfalt çeşitleri

Asfaltın iki farklı şekilde kullanımı bulunur. Sıcak asfalt ve soğuk asfalt şeklinde isimlendirilmektedir. Sıcak asfalt: rafinasyondan elde edilir. İçerisine mıcır, agrega gibi maddeler eklenerek katı bir kıvam elde edilir ve sıcak halde serilir. Soğuk asfalt: sıcak asfalt ile suyun karıştırılmasıyla ortaya çıkar. Yine agrega ya da mıcır gibi doğal taşlar karıştırılarak soğuk olarak uygulama sağlanır. Asfalt kullanımı yol haricinde çatı yalıtımı, su geçirmez yüzeyler gibi alanlarda da yaygın olarak kullanılır.