Amino Asit Ne İşe Yarar?

TAKİP ET

Sporcuların özellikle de vücut geliştirme ile uğraşan insanların ek gıdalara ve vitaminlere ihtiyaçları vardır. Amino asit ne işe yarar sorusunu sporcular dışında da birçok insan merak etmektedir.


Sporcuların özellikle de vücut geliştirme ile uğraşan insanların ek gıdalara ve vitaminlere ihtiyaçları vardır. Amino asit ne işe yarar sorusunu sporcular dışında da birçok insan merak etmektedir. Amino asitler, proteinin yapı taşıdır. Hormon sentezi açısından oldukça gerekli bir üründür. Protein içerikli olduğu için de kas geliştirmeye ve vücut büyütmeye direkt olarak etki etmektedir. Aynı zamanda da insanların daha sağlıklı olmaları için oldukça yararlı bir ek gıdadır. Genellikle amino asitler çoğu protein kaynaklı gıdadan alınmaktadır. Ancak, her gıdanın içinde amino asit çeşitleri olmadığı için mutlaka çeşitli amino asitler tüketilmesi gerekmektedir.

Ek Gıda Olarak Amino Asitler
Vücudumuzda üretilen amino asidin bazı çeşitleri maalesef ki vücudumuz tarafından üretilmez. Bu üretilmeyen grup BCAA grubudur. Bu çeşitlerin vücuda takviye ile alınması gerekmektedir. Amino asitler genellikle kırmızı et ürünlerinden alınmaktadır. Ana gıdalardan alınan amino asit yeterli gelmeyebilir. Bu yüzden kişiler, toz ve tablet şeklinde desteklerden yararlanabilir. Amino asitler, kişilerin yaşam standartlarına göre kullanılmaktadır. Amino asit ne işe yarar sorusuna cevap için https://www.protein34.com/amino-asit sitesini ziyaret edebilirsiniz