Amerikan Vize Fotoğraf Ölçüsü ve Başvuru Formu

TAKİP ET

Amerikan Vizesi alma konusunda en sık sorulan sorulardan biri de Amerikan Vize fotoğraf ölçüsünün nasıl olması gerektiğidir. 

Amerikan Vizesi alma konusunda en sık sorulan sorulardan biri de Amerikan Vize fotoğraf ölçüsünün nasıl olması gerektiğidir. 

2021 yılı itibariyle Amerikan vize fotoğraf ölçüsü tüm vize türleri için 50 mm x 50 mm olmalıdır.

Amerikan Vize Fotoğrafı Özellikleri

Amerikan vize fotoğrafı için gerekli özellikler aşağıda verilmiştir. Fotoğraf çektirilirken dikkat edilmesi gereken bu unsurların detaylı olarak fotoğrafı çeken kişiye verilmesi gerekmektedir.

Öncelikle son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Yüzü kaplayan bir biyometrik fotoğraf olması gerekmektedir. Fotoğraf direkt kameraya bakar şekilde çekilmelidir.

Yüz, fotoğrafın yaklaşık yüzde 50’sini kapsamalıdır. Fotoğraf başvuranın gözlerinin açık ve ağzının kapalı olduğu doğal yüz ifadesini göstermelidir. Ayrıca, gözlükle çekilmiş fotoğraflar kabul edilmemektedir.

Fotoğrafın arka planı beyaz renkte olmalıdır.

Fotoğrafta, saçın üst kısmından çenenin altına kadar olan baş uzunluğu 25 mm – 35 mm olmalıdır.

Fotoğrafın boyutları kare şeklinde olmalıdır. Eğri kesilmiş fotoğraflar kabul edilmez.

Fotoğrafta kişi düzgün kıyafetler giymek zorundadır ve şapka ve benzeri aksesuarlar takılmamalıdır. Saçı veya başka özellikleri kapatan eşarp, baş örtüsü giyilmemelidir. Eğer baş örtüsü giyilmek zorunda ise, fotoğrafta iki kulak ve alın açık bir şekilde görülmelidir.

Amerikan Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Amerika’yı ziyaret etmek istiyorsanız Amerika vize işlemlerini tamamlamadan, onay alıp pasaportunuza bu vizenin işlemesi yapılmadan seyahat etmeniz olası değildir. Bu nedenle öncelikle Amerika vize başvuru işlemleri yapılması gerekmektedir. Bu süreç Amerika Konsolosluğu vize başvuru formu doldurularak başlamaktadır. Amerikan Vize başvurusu planlı seyahatten 6-8 hafta önceden yapılmalıdır.
Amerika vizesi başvurusu yapacak olan Türk vatandaşlarının Amerikan Konsolosluğunun resmi sitesinde bulunan, 'Amerika Göçmen Olmayan Vize' (NIV) kategorisinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Bunun için göçmen olmayanların Amerikan vizesi almaları için oluşturulan DS 160  Amerikan Konsolosluğu vize başvuru formunu doldurmanız ve B2 vizesini almanız gerekmektedir. (Geçici çalışma vizesi veya öğrenci ve değişim programı başvuruları için ek formlar bulunmaktadır.)
 Amerika vize başvurusu için gereken biyometrik fotoğrafın dijital ortama aktarılarak başvuru formuna eklenmesi gerekir. Amerikan Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunan kişilerin kişisel bilgileri ve vize evrakları eksiksiz olarak gönderilmiş olmalıdır. Amerikan Konsolosluğunun, vizenin değerlendirilmesi ve başvuru formunun incelenmesi aşamasında, gerekli gördüğü takdirde ek evrak talebinde bulunma hakkı vardır.

Amerikan Elçiliği Vize Başvuru Formu

ABD’ye seyahat etmek isteyen kişiler, başvurularını İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğuna veya Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliğine yapabilirler. Amerikan Elçiliği vize başvurusu formu için sitedeki başvuru formunu doldurduktan sonra randevu alıp gerekli belgeler ile birlikte Amerikan Elçiliğine gitmelisiniz.
Danışmanlık eşliğinde başvuru yapacak olan kişiler vizem.net Ankara ofisine başvurarak Amerikan Elçiliği vize başvuru formunu talep edebilir.

Amerikan Konsolosluğu İstanbul Vize Başvuru Formu

Amerikan vize başvurusu için randevu sistemi internet üzerinden işlemektedir. Vize başvuru formunu doldurup İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğundan randevu oluşturmalısınız.
Amerika Konsolosluğu İstanbul vize başvuru formunu doldurmakta zorluk çeken kişiler form ve randevu doldurma ve vize işlemleri için danışmanlık hizmeti alabilir.

Amerikan Büyükelçiliği Vize Başvurusu

Vize başvurusu için Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği Türkçe, İngilizce, Farsça ve Arapça dillerinde vize görüşmesi yapmaktadır. Görüşmeden önce vize başvurusu formunun internet üzerinden doldurulması gerektiği unutulmamalıdır.
Vizem.net aracılığı ile yapılan başvurular için saha ekibinden bir danışman başvuru sahibine randevu saatinden önce gelerek refakat etmektedir.

Amerikan Konsolosluğu Vize İstanbul Merkez Ofis

Amerikan Başkonsolosluğu İstanbul’da bulunmaktadır. İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu vize görüşmelerini İngilizce ve Türkçe dillerinde gerçekleştirmektedir. Türkiye dışından gelen başvuru sahiplerinin Türkiye’de vize başvurusu yapma olanakları da bulunmaktadır.
Amerikan Konsolosluğu Vize İstanbul merkez ofisine gönderilen evraklar ile başvuru süreci başlamaktadır. Detaylı bilgi için
0850 241 1868

Amerikan Vize Başvuru Formu Türkçe

Göz önünde bulundurulması gereken bir konu da DS 160 Amerikan vize başvuru formunun Türkçe seçeneğinin bulunmadığı ve İngilizce olduğudur. Formda Türkçe karakter kullanılmamalı, “optional” yazan yerler isteğe göre boş bırakılabilmektedir.
Başvuru formunda sizinle ilgili olmayan bölümlere ‘’does not apply’’ (geçerli değil) yazılabilir. İngilizce bilmeyen kişiler vizem.net vize merkezinden danışmanlık alabilir.

Amerikan Vize Ücreti 2021

Amerikan vize ücreti 2021 yılında 160 USD olarak belirlenmiştir. Ödenen vize ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmez.
Amerika Birleşik Devletleri, 26 Ocak 2021 tarihinden itibaren, yabancı ülkelerden gelen ABD vatandaşları da dahil olmak üzere tüm yolcularından, uçuşlarından en fazla 3 gün önce COVID-19 testi yaptırmalarını ve negatif test sonuçlarını veya iyileştiklerini gösteren sağlık belgelerini havayolu şirketine göstermelerini istemektedir.
Tüm Amerikan Vize Ücretleri için aşağıdaki numara aranarak  bilgi alınabilir.
0212 706 6556

Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar

Amerika DS-160 Başvuru Formu

Biyometrik Özellikli 2 Fotoğraf

Amerika Göçmen Olmayan Vize Talep Dilekçesi

Banka Hesap Cüzdanı Son 3 Aylık Özeti

Mesleki Durumu Belgeleyen Evraklar

Amerika Seyahat Rezervasyonları ve Konaklama BilgileriAmerika vize başvurusu için yetkili akredite kurum olarak faaliyet gösteren vizem.net bütün başvuru sürecini tüm püf noktalara dikkat ederek en kısa sürede tamamlamaktadır.

Konya Vize Merkezi

Amerika ve diğer birçok Schengen ülkesi için Konya’da ikamet eden T.C vatandaşları için vize başvurularında karar mercii ilgili ülkenin Ankara dış temsilciliğidir. Konya vize merkezi işlemleri Ankara şubesi üzerinden gerçekleşmektedir. Tüm vize başvuruları ve bilgi için
0312 963 1473