Almanya Vize Başvurusu

TAKİP ET

Kısa ya ada uzun süreli Almanya gezileri için alınması gereken vize Almanya vizesidir. Vize nedir? Schengen vizesi nedir? Almanya vizesi nasıl alınır?

 

 

Kısa ya ada uzun süreli Almanya gezileri için alınması gereken vize Almanya vizesidir. Vize nedir? Schengen vizesi nedir? Almanya vizesi nasıl alınır? Almanya vizesi için gereken belgeler nelerdir? Vize başvurusunda dikkat edilmesi gereken önemli noktalar nelerdir?

 

Almanya vizesi için randevu nasıl alınır?

 

Randevu almadan vize başvurusu almak mümkün değildir. Kısa süreli vize talepleri için ya Almanya Konsolosluğu’ndan ya da Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen turizm acenteleri ve vize danışmanlık firmaları ile yapılmaktadır. İnternet sitelerinden randevu almak oldukça kolaydır. Uygun olan gün ve saat seçilerek randevu oluşturmak sadece birkaç dakika sürecektir. Vize merkezleri belgeleri ve başvuruları, yaşanan illere göre İstanbul, Ankara, İzmir Başkonsolosluğu’na yönlendirmektedirler.

 

Almanya vize başvurusunda gereken belgeler nasıl hazırlanmalıdır?

 

Schengen vizesi için gerekli belgeler; vize başvuru formu, pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, vize harcı dekontu, 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, maaş bordrosu, sgk dökümü, banka hesap dökümü, çalışılan şirket evraklar, davet mektubu, konaklama bilgilerini içeren belgeler, ulaşım bilgilerini içeren evraklar gereken genel belgelerdir. Belgeler doğru ve tam olarak hazırlanmalıdır. Reşit olmayan velayet sahibi kişiler başvuru yapmaktadır. Evrak listesi, medeni durum, meslek ve maddi duruma göre farklılık göstermektedir. Çalışan, öğrenci, emekli, işsiz, şirket sahibi, çiftçilerin hazırlaması gereken ek belgeler olmaktadır. Vize türlerine göre de evrak listeleri değişecektir. Turistik vize, ticari vize, öğrenci vizesi, aile- akraba ziyareti vizesi, transit vize, spor etkinliklerine katılım, kültürel etkinliklere katılım, iş arama amaçlı vize, tır şoförü vizesi, ulusal vize sadece vize türlerinden bazılarıdır.

 

Vize işlem süreçleri kısaca nasıl ilerlemektedir?

 

Vize randevusu alındıktan sonra randevu günü ve saatine kadar istenen belgeler öğrenilip hazırlanmalıdır. Randevu gününde tüm evraklar teslim edilecek şekilde hazır olmalıdır. Başvuru sonucu beklemek için 1-2 hafta kadar bir süre gerekli olacaktır. Vize başvurusu ilgili kuruma şahsen yapılmalıdır. Kısa süreli gezilerde C tipi Schengen vizesine, uzun süreli seyahatlerde D tipi ulusal vizeye başvuru yapılmalıdır.

 

Vize başvurusunda dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

 

10 yıldan eski pasaportlarla Almanya vizesine başvuru yapılamaz. Elçilik ya da konsolosluktan başvuru yapılıyorsa belgelerin kesinlikle tamamı teslim edilmek için hazırlanmalıdır. Seyahatten en az 15 gün öncesinde vize için tüm süreçleri tamamlamak adına başvurmak yerinde bir hareket olacaktır. Pasaportta en az 2 sayfa boş olmalıdır ve vize tarihinden itibaren en az3 ay geçerli bir pasaport olmalıdır. İlk kez Schengen vizesi için başvuru yapılacaksa parmak izi verilmesi gerekecektir. Parmak izi 5 yıl süre ile geçerli olacaktır.

 

Almanya vize başvuru süreci kaç günde tamamlanacaktır?

 

Vize başvuruları genel olarak bir sorun yaşanmadığında 1-2 hafta kadar zaman içerisinde netleşip sonuçlanmaktadır. Eksik ya da yanlış olan bir belge tespit edilirse vize danışmanlık firması tarafınıza geri dönüş yapacak olduğundan bu süre uzaması muhtemeldir. Türkiye vatandaşı dışındaki kişiler için bu süre 15 günden fazla sürebilmektedir. Konsolosluğa yapılan başvurularda tüm belgeler eksiksiz ve hatasız olmalıdır. Yanlış ya da eksik belgeler vize almakta sorun yaşamaya sebep olabilecektir.

 

Kimlere vize verilmeyecektir?

 

Bir ülkeye yabancının girip giremeyeceğine karar vermek, uluslararası hukuka göre, her devletin kendi egemenlik alanındadır. Bu nokta, temel değişmez bir kuraldır. Devletler ülkelerine kimlerin girebileceğini kendi ülke çıkarlarına göre belirlenir. Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı olan sakıncalı bulunan turist listesi bulunmaktadır. Bunların dışında yasaklılar listesinde olmayan bir yabancıya, ekonomik olarak kar sağlamayacak olanı, kamu düzenini bozabilme ihtimali olan ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.