Akustik Panel

TAKİP ET

Akustik paneller kumaş kaplı ve ahşap paneller olmak üzere 2 çeşittir. Kaliteli kumaş üst katman, panelleri dekoratif ve şık hale getirmektedir.

Günümüzde birçok alanda karşılaşabileceğiniz dekoratif görünüme sahip akustik kumaş kaplı paneller akustik düzenlemede oldukça başarılı ürün çeşididir. Akustik Panel birçok renk çeşidi ile üretimi yapılmaktadır. Akustik paneller mevcut mekanda oluşan değişken frekanstaki ses dalgalarının tavan ve duvar yüzeyine çarpması neticesinde rezonansa girmesini önleyici ve sesin net olarak duyulmasına imkan veren dekoratif akustik panellerdir. Akustik paneller kumaş kaplı ve ahşap paneller olmak üzere 2 çeşittir. Kaliteli kumaş üst katman, panelleri dekoratif ve şık hale getirmektedir. Akustik Paneller, içerisinde akustik sünger kullanımı sağlanıp dış yüzeyinde akustik kumaş kullanımı sağlanarak üretimi gerçekleştirildiği için akustik düzenleme konusunda iyi bir katkı sağlayacaktır. Ortamlarda bulunan ses kargaşası, gürültülerin duvarlarınıza çarparak yankı oluşturduğu ve daha çok arttığı için bu tipte akustik ürünlerin kullanımını sağlayarak ortamınızda bulunan ses karmaşasının büyük oranda önüne geçebilirsiniz. Ofislerde, çağır merkezlerinde, sanat merkezlerinde, tiyatrolarda, sinemalarda ve daha birçok alanda karşılaşabileceğiniz akustik paneller doğru bir şekilde üretimi gerçekleştirilmediğinde sizleri keskin sonuçlara ulaştırmayacaktır. Fiyatı uygun olması açısından piyasada içerisinde taş yünü kullanımı sağlanarak üretilen paneller bulunmaktadır. Bu tarz ürünler yalnızca ortamlarınzda dekoratif görünüm oluşturabileceğiniz akustik düzenleme sağlamayacak malzemelerdir. Taş yünü cam yünü gibi malzemeler ısı yalıtımında kullanılmaktadır. Doğru bir Akustik Panel içerisinde akustik sünger dışında akustik kumaş kaplanarak uygulanması gerekmektedir.

Akustik seperatörler, özellikle kurumsal yapıların ofis ortamlarında tercih edilmektedir. Genellikle geniş alanda çalışan sayısının yoğun olduğu, birebir iletişim gerektiren çalışma ortamlarında, her bir masayı mini bir ofise dönüştürmek için kullanılmaktadır. Akustik seperatöler, ofis ortamlarında ses yayılımını ve titreşimi engellemektedir. Ayrıca görüntü yalıtımı da sağlanarak; ortamda daha konforlu ve verimli çalışma imkanı sağlanmaktadır. Akustik seperatörler çağrı merkezleri, bankalar, kütüphaneler, toplantı salonları, fabrikalar, danışma gibi sektör ve birimlerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Akustik Panel ile aynı şekilde üretimi gerçekleştirilen akustik seperatörler ortamlarınızda dekoratif görünüm oluşturmakla birlikte masalar arası ses geçişini engelleme konusunda büyük katkı sunmaktadır. Akustik seperatörler talebinize uygun şekilde tekerlekli sabit ayaklı olmak üzere birçok ayak çeşidi ile üretilebilmektedir. Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen Akustik Panel çeşitleri en kaliteli malzemelerden üretimi gerçekleştirilmektedir.

Akustik Panel kaplama, daha çok dekoratif şıklığın bozulmasının istenmediği alanlarda uygulanır. Zengin renk seçenekleri ve yanmazlık özelliğine sahip olunması hedeflenen bu uygulama ile yaşam alanlarına yeni bir renk ve hoş dekoratifler sunulur. Sinema, tiyatro, konferans salonu, kültür merkezleri, müzik odası, ev sineması vs. gibi alanlarda dekorasyon çok önemlidir. Dekorasyon kadar önemli olan bir diğer husus ise ses yalıtımıdır. Ses yalıtımı yaparken kullanılan malzemeler dikkatli bir şekilde seçildiğinde kesinlikle her ikisini bir arada yakalamak mümkündür. Yüksek frekanslı sesleri %90 dolayında, düşük frekanslı sesleri ise tamamen kesmeye yardımcı olan akustik süngerler, müşteri talebi doğrultusunda farklı renk kumaşlarla tamamlanarak en güzel şekilde uygulama aşamasına geçilir.

akustik panel turkish acoustic kumaş kaplı panel parmephon akustik panel