9 saat süren kurtarma mücadelesi

TAKİP ET

Mersin-Karaman il sınırında yoğun kar yağışı nedeniyle kendilerinden haber alınamayan 2 kişi Mersin Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından 9 saat süren bir operasyonla kurtarıldı

Mersin-Karaman il sınırında yoğun kar yağışı nedeniyle kendilerinden haber alınamayan 2 kişi Mersin Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından 9 saat süren bir operasyonla kurtarıldı.

Mersin'de 2 gündür etkili olan ve metrekareye 120 kilogramdan fazla düşen sağanak yağış, yüksek kesimlerde etkisini yoğun kar yağışı olarak gösterdi. Akşam saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbar üzerine ekipler harekete geçerek, Mersin'in Karaman'a sınırı olan Ayrancı yolunda kendilerinden haber alınamayan 2 kişiyi kurtarmak üzere yola çıktı.

Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı iş makinesinin kara saplanması üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın talimatı ile Büyükşehir Belediye ekipleri devreye girdi. Erdemli Şube Müdürlüğü'nde konuşlu 1 Dozer, 1 kamyonet ve kurtarma personelleri saat 24:00 sıralarında yola çıkarak Jandarma ekipleri ile Toros Mahallesi'nde buluşarak ihbarın geldiği noktaya hareket etti.

Yer yer 50 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle trafiğe kapanan yolu açarak ilerleyen ekipler, tam 9 saat süren yol açma ve kurtarma çalışmasının ardından bölgeye ulaştı.

Karaman il sınırına 500 metre mesafede araçlarının kayarak şarampole düşmesi nedeniyle mahsur kalan Suriye uyruklu Ahmet Şıh ile Hamza El Bekir'e ulaşan ekipler, 2 kişiyi hava sıcaklığının -4 dereceye ulaştığı bölgede yürürken buldu. Araçlarına 1 kilometre mesafede bulunan şahıslar, Jandarma ekiplerinin aracına alındıktan sonra araçlarının mahsur kaldığı bölgeye ulaşıltırıldı.

Araçlarında yakıt olması sayesinde donmaktan kurtulduklarını belirten Suriyeli vatandaşlar, yardımlarına koşan ekiplere teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 33 EAK 87 plakalı kamyonet saplandığı kardan kurtarılırken, geceyi araçlarının içinde geçiren 2 Suriyeli şahıs ifadeleri alınmak üzere Güzeloluk Jandarma Karakoluna götürüldü.

Karaman'da Mersin'e gelmek için yola çıkan ve Büyükşehir Belediye ekiplerinin başarılı çalışması neticesinde kurtarılan Ahmet Şıh ve Hamza El Bekir'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

[gallery ids="52452,52453,52454,52455,52456,52457,52458,52459,52460,52461,52462,52463"]

karaman il sınırı mara yolu Mersin mersin büyükşehir mersin büyükşehir belediyesi